Tortellini met champignons en spinazie in één pan
Laatst bijgewerkt: maart 2022
recepten
Voor pasta lovers klinkt dit gerecht als muziek in de oren. Voor wie niet graag afwast eveneens, want je hebt maar één kookpot nodig …
Een snelklaar veggiegerecht met een minimale inspanning voor een heerlijk resultaat!
Kooktijd: 20 minuten
Materiaal: 1 kookpot
Ingrediënten voor 2 à 4 personen
75 g champignons
1 klontje bak- of hoeveboter
2 el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
400 ml water
1 groentebouillonblokje
180 g tortellini (naar wens)
20 g walnoten (of andere noten)
50 ml room (light of vol)
100 g spinazie
peper en zout
optioneel: fijngeraspte Parmezaanse kaas of een lepeltje ricotta
Bereiding
- Snijd de champignons in partjes. Smelt de boter in een kookpot voeg de olijfolie toe en bak de champignons gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur.
- Snijd de ui in fijne ringen en voeg samen met een fijngeperst/gesneden teentje look toe. Laat nog 5 minuten meebakken op een zacht vuurtje.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Voeg, wanneer het water net niet kookt, de tortellini toe en zet het deksel op de pot. De gaartijd zal iets langer zijn dan wat beschreven staat op de verpakking.
- Hak ondertussen de noten fijn.
- Na 3 tot 4 minuten zijn de tortellini klaar. Haal er eentje uit de pot om te proeven.
- Voeg de room en de spinazie toe, roer alles goed onder mekaar en kruid bij met peper en zout.
- Voeg eventueel wat fijngeraspte Parmezaanse kaas of een lepeltje ricotta toe om dit gerecht nog lekkerder te maken.
Een gerecht uit het boek 'Messy Chef 3' - 't Moet maar zo goed niet zijn' van Jelle Beeckman
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberights
Foto: Bram Debaenst
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel
Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.
Meer weten ?
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.