Nieuwsbrief 25 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 25 januari

Hoofdpijn en migraine bij kinderen

Migraine bij kinderen is een realiteit: tussen de 5 en 10% van de kinderen lijdt aan de aandoening. De gevolgen voor het emotioneel welzijn, het gezin, de sociale contacten en de schoolprestaties kunnen aanzienlijk zijn. Migraine kan al optreden vanaf de leeftijd van twee jaar.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is een infraroodsauna goed voor de gezondheid?

Wie de hitte van een traditionele sauna moeilijk kan verdragen, kiest misschien liever voor een infraroodsauna. Met lagere temperaturen creëer je hetzelfde ontspannende effect en dezelfde gezondheidsvoordelen. Misschien zelfs meer voordelen dan in een traditionele sauna.

Lees verder

Gezondheid.be

Constipatie: wanneer een laxeermiddel gebruiken?

Heel wat mensen grijpen naar laxeermiddelen van zodra hun darmen een beetje "lui" worden. Ze verliezen daarbij uit het oog dat laxeermiddelen geen onschuldige hulpmiddeltjes zijn maar echte geneesmiddelen met mogelijke bijwerkingen en soms, bij langdurig gebruik, gevaar voor gewenning.

Lees verder

Gezondheid.be

TENS: elektrische impulsen voor pijnverlichting

Een TENS-apparaat geeft elektrische impulsen af via elektroden op of in de buurt van zenuwen waar de pijn zich situeert of op triggerpoints. Doordat men de pijn plaatselijk en op de huid behandelt, ondervind je geen bijwerkingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Infosessie over eten en bewegen

Dokter Hendrik Cammu gaat in deze voordracht op zoek naar de beste versie van de waarheid over voeding en bewegen. Hij doorploegde alle mogelijke wetenschappelijke toptijdschriften op zoek naar de beste aanbevelingen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/01/2022 , bijgewerkt op 27/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram