Nieuwsbrief 14 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 14 januari

Is het gezond om te wandelen vlak na het eten?

Dat wandelen in de natuur gezond is, weten we ondertussen allemaal. Maar hoe zit het met wandelen meteen na het eten? Is het een goed idee om vlak na je lunch of avondmaal nog snel even de benen te strekken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Mythomanie: als hardnekkig liegen een ziekte is

Liegen om het leven makkelijker te maken, de werkelijkheid opsmukken om indruk te maken op iemand, iedereen maakt er zich schuldig aan. Voor oplichters is het vervalsen van de werkelijkheid zelfs een manier van leven. Maar mythomanie gaat nog verder: het maskeert psychologisch lijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen een stijve nek en schouders?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan zeventien procent van de vrouwen en ruim twaalf procent van de mannen wel eens last heeft van een stijve nek. En dat aantal stijgt nog door het gebruik van elektronische toestellen die je dwingen om je nek in een oncomfortabele positie te houden.

Lees verder

Gezondheid.be

Verstopping of constipatie: oorzaken en tips

Verstopping of constipatie is een vervelend euvel dat verschillende oorzaken kan hebben. Maar vaak is het een kwestie van levenswijze. Niet ontbijten, zich geen tijd gunnen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen,

Lees verder

Gezondheid.be

Zwanger worden als je lupus (SLE) hebt

SLE treft vooral jonge vrouwen op vruchtbare leeftijd. Vroeger werd zwangerschap afgeraden uit vrees voor verwikkelingen bij de moeder of de foetus, maar vandaag gaat men ervan uit dat de meeste vrouwen zonder veel problemen zwanger kunnen worden. Al moet je wel op enkele zaken letten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/01/2022 , bijgewerkt op 24/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram