Nieuwsbrief 4 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 4 januari

Acht feiten en fabels over afvallen

Over afvallen bestaan veel fabels. Geloven in dit soort fabels kan er voor zorgen dat afvallen lang duurt of zelfs helemaal niet lukt. Het Nederlandse Voedingscentrum zet de acht meest voorkomende op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tips om voedsel veilig te bewaren

Een feestmaaltijd betekent ongewone gerechten en grotere hoeveelheden voedsel dan gewoonlijk. Het is daarom belangrijk om de hygiëneregels voor voeding te respecteren, zeker als je restjes wil bewaren. Zo vermijd je het risico op voedselvergiftiging.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je beter niet met contactlenzen kan slapen

Veel mensen die contactlenzen dragen overdag, durven die ook ’s nachts wel eens inhouden. Nochtans kunnen de gevolgen ernstig zijn, zo meldt ook de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC naar aanleiding van een onderzoeksrapport.

Lees verder

Gezondheid.be

Hypocalciëmie: wat zijn de symptomen van een calciumtekort?

Calcium is een mineraal dat belangrijk is voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit, en voor een goede werking van zenuwen en spieren. Een tekort aan calcium kan symptomen veroorzaken als tintelingen, spierkrampen en hartritmestoornissen, soms zelfs levensbedreigend.

Lees verder

Gezondheid.be

Tips en recepten voor de preventie en behandeling van hoofdpijn

Diëtiste Christine Tobback, gespecialiseerd in voedselovergevoeligheden, wil met haar boek 'Eat to Beat' de nieuwste inzichten meedelen die een rol kunnen spelen in de preventie en aanpak van hoofdpijn en migraine. In deze webinar stelt ze graag het boek voor aan hoofdpijnlijders.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/01/2022 , bijgewerkt op 10/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram