Moeilijke transit? Met deze natuurlijke oplossing loopt je vertering vlotter

Laatst bijgewerkt: januari 2022
ad_BIEN ETRE INTESTINAL.png

De darmen: pijlers van ons welzijn en ons dagelijks evenwicht.

nieuws

De darmen spelen een cruciale rol in de opname van voedingsstoffen en in de afvoer van afvalstoffen en toxines tijdens de vertering. Het is dus belangrijk om te zorgen dat ze goed blijven werken om een oncomfortabel en opgeblazen gevoel te vermijden. 

Na de uitspattingen van de eindejaarsfeesten kunnen de darmen wat uit hun evenwicht zijn en kan het lichaam bijgevolg last hebben van constipatie. Om het jaar goed te beginnen kunt u uw darmen verzorgen met natuurlijke producten. Bepaalde planten bevatten uitzonderlijke eigenschappen die kunnen helpen bij de vertering: rabarber, artisjok of biergist zijn daar perfecte voorbeelden van. 

Welke natuurlijke ingrediënten voor mijn transit?

De natuur heeft alles goed geregeld. Zoom op 5 uiterst krachtige, natuurlijke planten:

Chinese rabarber: Deze plant wordt doorgaans gewaardeerd om de vochtafdrijvende eigenschappen van zijn wortels en verbetert de vertering door de darmfuncties te ondersteunen. Chinese rabarber stimuleert een goede transit en draagt zo bij tot een plattere buik.

Hibiscus: Deze gekleurde bloem wordt al sinds de oudheid geteeld in Egypte en helpt bij het behoud van een goede darmfunctie. U kunt hibiscus gebruiken als infusie; de bloem heeft een intense smaak, tegelijk zurig en fruitig.

Haver: Haver, afkomstig uit Klein-Azië, is een van de oudste granen die door de mens worden geteeld. Het is een erg volledig graan dat helpt bij een betere werking van de darmen. Strooi wat haver over uw smoothies en profiteer van de heilzame werking ervan.

Koriander: Deze specerij is gemakkelijk te gebruiken in de keuken (het geeft smaak aan al uw gerechten) en is ook erg interessant wat voedingswaarde betreft, aangezien koriander ook bijdraagt tot een goede vertering.

Artisjok: Deze groente wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt en draagt tot een goede vertering en tot de goede werking van de lever. 

ad_Vivaflore 150 comprimés - Superdiet.jpg
Hebt u liever een natuurlijk alles-in-één-product? Waarom gebruikt u dan geen voedingssupplement? Vivaflore Transit, het topproduct van het merk Superdiet, verenigt 6 natuurlijke planten waaronder Chinese rabarber, koriander en artisjok. Biergist en melkzuurfermenten vullen deze mengeling aan om de werking ervan te maximaliseren. 

Sinds 1991 biedt de unieke samenstelling ervan een drievoudige werking op de darmen: de transit wordt bevorderd vanaf de eerste dag, het evenwicht van de darmflora wordt hersteld, de vertering verbetert tot 28 dagen na afloop van de behandeling. Dit fytocomplex werd onderzocht in een klinische studie met 100 deelnemers die last hadden van intermitterende constipatie; die studie heeft het effect van rabarber op de darmtransit bevestigd.

VIVAFLORE TRANSIT, verkrijgbaar in de biowinkel en bij de online apotheek
Zeg vaarwel tegen verteringsproblemen en geniet weer van een normale transit. Bestel Vivaflore Transit online en laat het thuis leveren. 

Superdiet, de expert in natuurlijke voedingssupplementen sinds 1961

ad_Picto-N1-SD.png
Superdiet werd meer dan 60 jaar geleden opgericht door een naturopaat en is de pijler van fytotherapie in Frankrijk. Het merk laat zich inspireren door zijn erfgoed om steeds natuurlijkere en efficiëntere formules te ontwikkelen. Ontdek al onze creaties en ons vakmanschap op onze website.


bron: Ingezonden mededeling Urgo


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram