Innoverende oplossing voor allergie-gevoelige huid

Laatst bijgewerkt: november 2021
ad_lrp-toleriane-dermallergo-model.jpg

nieuws Als ’s werelds meest aanbevolen huidverzorgingsmerk door dermatologen (1) staat La Roche-Posay bekend om haar formules voor mensen die lijden onder de gevolgen van een gevoelige huid. Sinds de oprichting in 1975 ontwikkelde het merk een uniek gamma huidverzorgingsproducten voor elke dag, voor elk huidtype, aangepast aan elk huidprobleem. 

Nieuw voor een zeer gevoelige of allergie-gevoelige huid

Aan dat assortiment voegt La Roche-Posay nu een nieuwe lijn toe: Toleriane Dermallergo, voor mensen met een zeer gevoelige huid of een huid met neiging tot allergie.

De nieuwe Toleriane Dermallergo crème gaat verder dan het onmiddellijk hydrateren en verzachten van de huid. Hij slaagt er daarnaast in om tekenen van een allergie-gevoelige huid, zoals roodheid en een jeukend of geïrriteerd gevoel, te verminderen. Ook werkt de formule tegen terugkeer van roodheid.

Verband tussen huidmicrobioom en allergie-gevoelige huid

La Roche-Posay weet dat allergie-gevoelige huid – en de bijhorende ongemakken zoals roodheid, jeuk, en een branderig of trekkerig gevoel – meer zijn dan een huidprobleem. Om de ultieme oplossing te vinden, verdiepte La Roche-Posay zich in het microbioom van de huid. De huid heeft haar eigen ecosysteem van micro-organismen die leven op het huidoppervlak. Dat ecosysteem wordt beïnvloed door onze genen, leeftijd, voeding, levensstijl, persoonlijke hygiëne en zelfs onze huisgenoten. La Roche-Posay ontdekte dat het huidmicrobioom de sleutel is om allergie-gevoelige huid te begrijpen en aan te pakken. Bij allergische patiënten is de microbioomfunctie niet in evenwicht. Een verstoord evenwicht in het microbioom kan leiden tot een natuurlijke reactie waardoor de huid overreageert op allergenen.

Een nieuw ingrediënt om het microbioom te versterken

La Roche-Posay ging dus op zoek naar een effectieve en snel werkende oplossing die de huid zou trainen om niet te overreageren op allergenen. De oplossing vonden ze in Sphingobioma™. Dat is een unieke bacteriestam afkomstig van thermaal water van La Roche-Posay. Geselecteerd uit 400 bacteriële stammen, helpt het om de microbioomfunctie van de huid te herstellen en opnieuw in balans te brengen. Daarmee is Sphingobioma™ een baanbrekende oplossing voor allergie-gevoelige huid, met onmiddellijke en langwerkende resultaten. Tevens is het een belangrijk ingrediënt in de nieuwe Toleriane Dermallergo formules. 

Toleriane Dermallergo: crème, fluide en oogcrème

ad_Toleriane371.jpg
Naast de crème, bevat het nieuwe Toleriane Dermallergo gamma ook een fluide. Waar de crème ideaal is voor een (zeer) droge huid, is de fluide iets lichter van textuur, geschikt voor een gecombineerde of vette huid. In aanvulling daarop is er ook een Toleriane Dermallergo oogcrème. Dit is een dagelijks herstelondersteunende hydraterende crème voor een zeer gevoelige, allergie-gevoelige of eczeem-gevoelige oogcontour, bedoeld om de huid rondom de ogen te verzachten en ongemakken zoals roodheid of een jeukend gevoel te verminderen.

Het Toleriane Dermallergo gamma bestaat uit minimalistische formules, voor optimale tolerantie. De crème, fluide en oogcrème zijn hermetisch verpakt en bevatten geen alcohol of parfum.

(1)  Studie dermocosmetica markt uitgevoerd door IQVIA en andere partners (Ipsos, TNS) tussen november 2018 en juli 2019 onder dermatologen in 43 landen, die meer dan 80% van het wereldwijde BNP vertegenwoordigen.

ad_LRP-RETAIL-LOGO-WHITE.jpg


bron: Ingezonden mededeling La Roche-Posay


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram