Nieuwsbrief 23 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 23 november

Zijn zakjes voorgesneden sla ongezonder dan verse sla?

Voorgesneden selder, prei, broccoli, soep- en wokgroenten, sla, paprika’s enzovoorts zijn steeds populairder. Zijn die zakjes even goed en even gezond als verse groenten die je zelf snijdt?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is te veel slaap slecht voor je?

Voldoende nachtrust is essentieel voor de gezondheid, maar overmatig slapen wordt in verband gebracht met een groot aantal medische problemen, waaronder diabetes, hartziekten en een verhoogd risico op overlijden. Hoeveel slaap is dan precies te veel?

Lees verder

Gezondheid.be

Verstopte neus, hoest of irritatie ’s morgens ?

ADVERTORIAL
Wist je dat 1 op 4 Belgen last heeft van huisstofmijtallergie ? Allergologen geven hun mening over een natuurlijke oplossing die de symptomen snel doet verdwijnen.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hersenscan toont band tussen oma en kleinkind

Wetenschappers hebben voor het eerst de hersenen van grootmoeders gescand terwijl ze naar foto's van hun jonge kleinkinderen keken… en de scans verklaren die vertederende blik. Opmerkelijk was ook het verschil met de hersenactiviteit bij het zien van foto’s van hun volwassen kinderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kun je doen voor iemand met een depressie?

Kampt iemand in je omgeving met een depressie? Hoe kan je dan best omgaan met die persoon? Hoe kan je helpen, en wat doe je net beter niet? PsychoseNet verzamelde tien tips in een animatiefilmpje.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 23/11/2021 , bijgewerkt op 29/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram