Nieuwsbrief 19 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 november

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest?

Hoest wordt vaak veroorzaakt door een (virus)infectie van de luchtwegen, door de aanwezigheid van slijm, rook, stof, droge lucht of door een allergie. Meestal is een behandeling niet nodig, maar er zijn wel enkele tips die je kan toepassen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoeveel tijd moet je laten tussen sporten en slapen?

Lichamelijke activiteit aan het eind van de dag kan de kwaliteit van de slaap beïnvloeden. Hoeveel tijd moet er zijn tussen een sportsessie en het slapengaan om het risico op een verstoorde slaap te beperken?

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: Justine heeft parodontitis, een ernstige tandvleesaandoening

Justine hield er een onberispelijke tandhygiëne op na en ging regelmatig naar de tandarts. Ze merkte wel dat twee van haar tanden een beetje aan het verschuiven waren, maar de diagnose parodontitis kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom heb je soms wel zin in seks en soms niet?

Soms zou je de kleren wel van het lijf van je partner willen trekken en soms wil je liever op de bank netflixen. Hoe komt dat? Seksuologe Stephanie Both (LUMC) onderzoekt seksuele opwinding in een "Sekslab", en vertelt haar bevindingen in dit filmpje.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe verwijder je schimmel in de badkamer?

Bad, douche, tegelvoegen…. alles wat langdurig met water en vocht in aanraking komt, is zeer gevoelig voor schimmelvorming. Voorkomen is beter dan genezen, maar hoe geraak je er van af als je er toch mee geplaagd zit?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/11/2021 , bijgewerkt op 29/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram