Nieuwsbrief 16 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 16 november

Griep of covid-19: Dit zijn de verschillende symptomen

Aangezien sommige symptomen van griep, COVID-19 en andere luchtwegaandoeningen elkaar overlappen, is het niet makkelijk om ze (zonder test) van elkaar te onderscheiden. Toch zijn sommige symptomen een indicatie dat je veeleer een griep hebt opgelopen dan het coronavirus. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Analyse van urine toont risico op ouderdomsgerelateerde ziekten

Onderzoekers van Universiteit Hasselt en KU Leuven zijn erin geslaagd om in urinestalen eiwitten te identificeren die inzicht geven in de biologische leeftijd. Dat opent de deur naar preventieve gezondheidszorg voor personen die vatbaar zijn voor ouderdomsgerelateerde ziektes.

Lees verder

Gezondheid.be

Is uw baby of kind voldoende beschermd tegen meningitis?

ADVERTORIAL
Meningitis is een zeldzame, maar ernstige aandoening die in 1 op 5 gevallen leidt tot ernstige gevolgen. Zelfs met de juiste behandeling overleeft ongeveer 1 op de 10 patiënten het niet1. Hier zetten we nog eens alle info op een rij.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Helpt 'whitening' tandpasta om wittere tanden te krijgen?

Volgens enquêtes zou ruim 30 procent van de Belgen een witmakende of 'whitening' tandpasta gebruiken in de hoop dat ze daardoor wittere tanden en een 'stralender glimlach' zullen krijgen. Maar doen die tandpasta's ook wat ze beloven?

Lees verder

Gezondheid.be

Het effect van avocado op gewicht en buikvet

De avocado is een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen, en heeft gezondheidseffecten die steeds beter bekend worden. Avocado zou namelijk een positieve invloed hebben op je gewicht en op overtollig buikvet, een belangrijke cardiovasculaire en metabole risicofactor.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/11/2021 , bijgewerkt op 29/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram