Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Test vandaag nog je gehoor!

Laatst bijgewerkt: november 2021
ad_Pic_additional_visual_WHWB.jpg

nieuws De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Zo kan een verminderd gehoor een negatieve invloed hebben op ons sociaal leven, maar ook op ons mentale en fysieke welzijn. Naar schatting zullen tegen 2050, 1 op 4 mensen last hebben van gehoorverlies. Bovendien toont onderzoek aan dat mensen met gehoorverlies gemiddeld 10 jaar wachten alvorens hulp te zoeken. Wees niet één van hen en test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest van Phonak.

Goed horen betekent je goed voelen

Gehoorverlies beïnvloedt veel meer dan enkel onze communicatie. Of je nu een hechtere band wilt opbouwen met familie of van je favoriete televisieserie wilt genieten, je gehoor speelt een fundamentele rol bij jouw algehele welzijn.

ad°PH_Pic_keyvisual_claim_woman_formal_NL_01.jpg
Sociaal-emotioneel welzijn:
Goed horen stelt ons in staat om sociaal actief te zijn, om deel te nemen aan groepsuitstappen en activiteiten met vrienden en familie, zonder ons zorgen te moeten maken iets van het gesprek te missen. Door hoortoestellen te gebruiken, kunnen je levenskwaliteit en sociale interacties verbeteren en vermijd je isolatie en eenzaamheid.

Cognitief welzijn:
De hersenen spelen een cruciale rol in luisteren en spraakverstaan. Het is dan ook belangrijk om ze gestimuleerd te houden. Gehoorverlies wordt in verband gebracht met dementie en een groter risico op mentale achteruitgang. Ook hier kunnen hoortoestellen een rol spelen. Het gebruik van hoortoestellen ondersteunt de cognitieve fitheid en vergemakkelijkt het luisteren.

Fysiek welzijn:
Goed horen stelt ons in staat een actievere en gezondere levensstijl te leiden. Het biedt je een beter bewustzijn van je omgeving, zodat jij je meer op je gemak en zelfverzekerder voelt in tal van situaties. Door de juiste hooroplossing te gebruiken, vermijd je een hoger risico op vallen en kan je vol vertrouwen opnieuw deelnemen aan lichamelijke activiteiten.

Doe de hoortest

De gevolgen van gehoorverlies zijn breed en gaan veel verder dan het minder waarnemen van geluid. Vroegtijdige opsporing en behandeling zijn daarom zeer belangrijk. Wil je graag weten hoe goed je gehoor is? Phonak, de toonaangevende specialist in de hoorzorg, ontwikkelde deze gratis online hoortest. Aan de hand van een toonaudiogram, ook wel gekend als de klassieke “piepjestest”, krijgt je een betrouwbaar inzicht in jouw gehoor. Na de test ontvang je de resultaten in jouw mailbox en kan je de volgende stap zetten naar een beter gehoor en beter leven!


bron: Ingezonden mededeling Sonova


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram