Zalm in een romig sausje van geroosterde paprika en spinazie

Laatst bijgewerkt: november 2021
123-h-zalm-papr-spinazie-FF3-11-21.jpg

recepten Deze gezonde maaltijd op basis van 10 ingrediënten (fleur de sel en peper niet meegerekend) staat in een half uur op tafel.

De zalm met romige saus wordt geserveerd met beetgare broccoli en eventueel nog wat gekookte rijst. 

Ingrediënten voor 2 personen
2 (biologische) zalmfilets (ca. 300 g)
1 sjalot, fijngesneden
1 grote teen knoflook, fijngesneden
1/2 chilipeper, fijngesneden
100 g (uitgelekt gewicht) geroosterde rode paprika, uit bokaal, in stukjes
75 g jonge spinazie
200 ml sojaroom
30 g pecorino, geraspt
1 broccoli, in roosjes

Bereiding
  • Bak de zalmfilets kort aan in een antiaanbakpan met olijfolie.
  • Haal de zalm uit de pan. 
  • Stoof de sjalot, de knoflook en de chilipeper aan in dezelfde pan. Voeg de geroosterde paprika toe  en stoof een 2-tal minuten mee.
  • Voeg de sojaroom en de pecorino toe en meng goed. Voeg de spinazie en de zalm toe en laat nog 3 à 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bak de broccoliroosjes ondertussen beetgaar in een pan met een goede scheut olijfolie. Kruid met zwarte peper en een snufje fleur de sel. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. 
  • Serveer de vis met het sausje en de broccoliroosjes.

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx 


bron: Sandra Bekkari, Fast Food 3: 80 snelle recepten
auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram