Nieuwsbrief 12 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 november

Hoe helpt een verzwaringsdeken tegen stress?

Een verzwaringsdeken is een deken met extra gewichten erin. Je kan ze kopen of zelf maken, en ze zouden stress verlichten, slaap verbeteren, kinderen met ADHD kalmeren en helpen bij het behandelen van angststoornissen. Al zijn er ook wel enkele veiligheidsvoorschriften aan verbonden.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Stoom inhaleren of 'dampen': hoe doe je dat en werkt het?

Bij een acute infectie van de bovenste luchtwegen, zoals een verkoudheid of een sinusinfectie, kunnen de bloedvaten in de sinussen gaan ontsteken, wat een verstopte neus veroorzaakt. Kan het inademen van vochtige, warme stoom je (sneller) helpen genezen?

Lees verder

Gezondheid.be

Ben jij je bewust van de geluiden die je niet hoort?

ADVERTORIAL
De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Zo kan een verminderd gehoor een negatieve invloed hebben op ons sociaal leven, maar ook op ons mentale en fysieke welzijn. Doe de online hoortest en ontdek hoe goed je hoort.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van tandbederf en hoe kan je het voorkomen?

Tandbederf of cariës is een aantasting van het glazuur (de harde beschermlaag) van het gebit. Bacteriën in het tandplak maken zuren die heel geleidelijk het tandglazuur oplossen, waardoor er gaten ontstaan. Ver gevorderde cariës kan uiteindelijk leiden tot verlies van tanden en kiezen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe warm je voedsel correct op in de microgolfoven en welke producten krijgen een no go?

Het klinkt misschien als een overbodige vraag. En ja er is uiteraard wel een handleiding bij het toestel dat je hebt gekocht, maar toch gebruiken veel mensen hun microgolfoven niet op de juiste manier. Vijf vuistregels voor een optimaal resultaat.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/11/2021 , bijgewerkt op 15/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram