Nieuwsbrief 5 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 5 november

Welke soorten persoonlijkheidsstoornissen bestaan er en wat zijn de symptomen?

Onze persoonlijkheid is het geheel van onze gedachten, gevoelens en gedrag. Is er in de kindertijd sprake van onveiligheid in de gehechtheid tussen ouders en kinderen, dan is de kans groter dat zich een persoonlijkheidsstoornis ontwikkelt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Helpt kippensoep echt tegen een verkoudheid?

Kippensoep wordt al eeuwenlang aangeprezen als een remedie tegen een verkoudheid. Maar klopt dat wel? Eigenlijk weten we het niet bij gebrek aan wetenschappelijke bewijzen. Er zijn wel enkele studies uitgevoerd.

Lees verder

Gezondheid.be

Moeten we de schil opeten of net niet?

Sommige mensen schillen fruit uit schrik voor de pesticiden waarmee het bespoten is. Anderen eten de schil net op omdat die boordevol nuttige voedingsstoffen zit. Wat is nu eigenlijk het best?

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: leven met clusterhoofdpijn

Tom (40): “Mentaal is het heel zwaar. Het moeilijkste vind ik het besef dat er niks aan te doen is. Dat beest in mijn hoofd blijft terugkomen. Hoezeer ik er ook tegen vecht, ik kan niet winnen."

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je best niet te vaak sushi en sashimi eet

Sushi, maki, nigiri en sashimi zijn als culinaire kunststukjes ingebed in de Japanse cultuur en ook in België kunnen we de gerechten wel smaken. Al moeten we blijkbaar toch een beetje opletten dat we de producten niet te vaak eten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/11/2021 , bijgewerkt op 15/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram