112 BE: de app die levens redt

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
noodnr-112-alarm-EHBO.jpg

nieuws In heel Europa kan je 7 dagen op 7, 24 uur op 24, gratis het nummer 112 bellen voor dringende hulp. Met dat ene nummer bereik je de noodcentrale die zowel een ambulance, de brandweer en/of politie ter plaatse stuurt. 

Brandweer, ambulance en politie

Makkelijker nog is om de app 112BE op je smartphone te installeren voor dringende hulp in België. Zo heb je altijd het noodnummer bij de hand en loop je niet het risico dat je het vergeet wanneer je in paniek geraakt of gewond bent.
Afhankelijk van de hulp die je nodig hebt, druk je dan op het icoontje van brandweer, ambulance of politie. Na die keuze word je meteen verbonden met de noodcentrale. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren omdat je eerst een keuzemenu te horen krijgt of omdat je moet worden doorgeschakeld. 

Automatische lokalisatie

Een bijkomend pluspunt is dat je meteen ook je locatie meestuurt. Als je wifi of mobiel internet aangeschakeld is, gaat je positie automatisch mee wanneer je belt met de app 112BE. Op die manier kan de noodcentrale je overal gemakkelijk terugvinden, ook op een afgelegen of een moeilijk te definiëren plaats. Heb je gebeld maar reageer je daarna niet meer, dan kunnen de noodcentrales je smartphone laten rinkelen zodat de hulpdiensten je zonder moeite terugvinden. 

Anderzijds zal de operator de doorgestuurde locatie toch altijd nog eens verifiëren en laten bevestigen door de beller. Dit voor het geval iemand belt om een noodsituatie te melden die plaatsvindt op een andere locatie, bij een familielid bijvoorbeeld. 

Chat

De app bevat ook een chatfunctie die door de operator kan worden geactiveerd voor doven of slechthorenden of voor mensen met een spraakstoornis. 

Download en registreer

Je kunt de app 112BE gratis downloaden via de app store of play store op je smartphone. Daarna moet je je enkel nog registreren aan de hand van een aantal korte vragen. Voor meer info over het gebruik en het nut van app 112BE: zie https://www.112.be/nl/app


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram