Nieuwsbrief 29 oktober

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 29 oktober

Tips om snel in slaap te vallen

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Het helpt je om je goed te voelen en zorgt ervoor dat je lichaam en hersenen goed functioneren. Sommige mensen hebben echter moeite om in slaap te geraken, of om de hele nacht in slaap te blijven. Deze 7 tips kunnen daarbij helpen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Handen wassen: advies voor mensen met psoriasis of eczeem

Gezondheidsinstanties roepen op om zoveel mogelijk grondig onze handen te wassen, maar voor mensen met eczeem of psoriasis kan dat de huidaandoening verergeren. Ook wie een gezonde huid heeft, kan last krijgen door overmatig gebruik van zeep en handgels.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je je nú moet laten vaccineren tegen griep

Vorig jaar zorgden de strenge coronamaatregelen er nog voor dat we grotendeels buiten schot bleven van de seizoensgriep. Maar door de recente versoepelingen krijgt het griepvirus weer meer kans om toe te slaan. Vaccineren tegen de griep blijft dus belangrijk en men wacht er het best niet te lang meer mee.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: Rudy (49) heeft osteoporose (botontkalking)

Rudi kreeg op 49-jarige leeftijd de diagnose van osteoporose. Met zijn getuigenis wil hij aandacht creëren voor de botaandoening die ook mannen kan treffen. "Ben je ouder dan 50 en heb je een breuk? Laat je dan sowieso checken op osteoporose."

Lees verder

Gezondheid.be

Zwanger na 40: risico's en voorzorgsmaatregelen

Steeds meer vrouwen worden zwanger op of na 40 jaar. Hoewel er meer risico's aan verbonden zijn, kan de zwangerschap uiteraard ook perfect verlopen. Om die kansen te vergroten kan je enkele voorzorgsmaatregelen nemen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/10/2021 , bijgewerkt op 15/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram