Nieuwsbrief 26 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 26 oktober

Welke rol speelt vitamine D bij het ontwikkelen van darmkanker?

De mate waarin je wordt blootgesteld aan de zon, kan een belangrijke rol spelen bij het risico op dikkedarmkanker (colorectale kanker). De reden daarvoor is vitamine D. Zijn supplementen dan nodig als je een tekort hebt?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je best een pompoen uithollen (en bewaren) voor Halloween?

Met Halloween in aantocht zien we meer en meer Jack O’Lanterns opduiken: uitgeholde pompoenen waarin een eng gezicht werd gekerfd. Maar hoe begin je eraan? En hoe kan je de pompoen langer bewaren? Enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

De rol van selenium in voeding en voedingssupplementen

Een studie uitgevoerd door het UZ Gent wees uit dat een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ervoor kan zorgen dat je ernstiger ziek wordt van corona. Het blijkt dan vooral de hoeveelheid zink en selenium die daar van belang zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Vormen van psychotherapie: wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is doeltreffend bij angststoornissen en dwangstoornissen, maar ook bij faalangst, burn-out en verlatingsangst, depressie, vermoeidheid, slapeloosheid en andere slaapproblemen, en eventueel zelfs bij autisme of ADHD.

Lees verder

Gezondheid.be

Tandenknarsen of bruxisme: vervelend en niet onschuldig

Tandenknarsen of bruxisme is een aandoening die grote schade kan veroorzaken aan je gebit. Iedereen knarst wel eens met de tanden. Het wordt pas een probleem als het niet meer ophoudt en er klachten ontstaan zoals pijnlijke kaakspieren en abnormale slijtage van het gebit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/10/2021 , bijgewerkt op 29/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram