Nieuwsbrief 22 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 22 oktober

Koorts: Is een voorhoofdthermometer betrouwbaar?

Met het verbod op kwikthermometers hebben digitale thermometers een grote evolutie doorgemaakt. Zo zijn er intussen voorhoofdthermometers met infrarood die koorts zouden kunnen detecteren zonder enig contact met je huid. Maar zijn die wel doeltreffend en betrouwbaar?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Getuigenis: "Mijn psychose werd getriggerd door softdrugs"

Hoewel softdruggebruik niet als de oorzaak van psychoses wordt benoemd, speelt het wel een versterkende rol voor mensen bij wie de ziekte al sluimert. Maarten kwam in zijn studententijd in aanraking met softdrugs en getuigt over de verwoestende effecten.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe breng je je immuunsysteem in vorm na een periode van maatregelen?

Hoewel de vele maatregelen, zoals handgel, mondmaskers,…, hun doeltreffendheid bewezen hebben in de afgelopen periode, hebben ze ook hun sporen nagelaten op ons immuunsysteem. Met de winter in aantocht doe je er dus goed aan om je afweersysteem in optimale conditie te brengen.

Lees verder

Gezondheid.be

Stamceltherapie voor behandeling van knieartrose

We worden met zijn allen steeds ouder en ontwikkelen vaker obesitas. Onze gewrichten zijn echter niet uitgerust voor deze evolutie, en dus zal het aantal artrosepatiënten de komende jaren toenemen. Wel zijn er nieuwe behandelingsmethodes in ontwikkeling.

Lees verder

Gezondheid.be

Gezocht: vrijwilligers voor studie rond combinatievaccin COVID-19-en griep

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) Antwerpen wil onderzoeken of je even goed beschermd bent als beide vaccins samen worden toegediend en is daarvoor op zoek naar vrijwilligers.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/10/2021 , bijgewerkt op 29/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram