Nieuwsbrief 19 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 19 oktober

Winteruur: (wanneer) wordt de uurverandering nu afgeschaft?

In de nacht van 30 op 31 oktober schakelen we over op wintertijd. Drie uur 's nachts wordt twee uur ’s nachts, we mogen met andere woorden een uur langer slapen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de afschaffing van die uurverandering?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Haarverlies bij vrouwen: wat zijn de redenen en wat doe je eraan?

Voor een vrouw is de haardos een deel van haar identiteit. Als dat haar plots ferm begint uit te vallen, is er dan ook serieuze paniek! Wat zijn de redenen van haarverlies of alopecia bij vrouwen en wat doe je eraan?

Lees verder

Gezondheid.be

Is uw baby of kind voldoende beschermd tegen meningitis?

ADVERTORIAL
Meningitis is een zeldzame, maar ernstige aandoening die in 1 op 5 gevallen leidt tot ernstige gevolgen. Zelfs met de juiste behandeling overleeft ongeveer 1 op de 10 patiënten het niet1. Hier zetten we nog eens alle info op een rij.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Aspirine bij virale infectie kan leiden tot syndroom van Reye

Het syndroom van Reye is een zeldzame maar ernstige aandoening die zwellingen in de lever en de hersenen veroorzaakt. De aandoening treft vooral kinderen en tieners die herstellen van een virale infectie en de meeste patiënten kregen aspirine om de symptomen te verlichten.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles over het maandelijkse basisbedrag (en toeslagen)

Sinds 1 januari 2019 spreken we niet meer over de geboortepremie en het kindergeld of de kinderbijslag, maar over het Groeipakket, dat bestaat uit respectievelijk het startbedrag en het maandelijkse basisbedrag. Op hoeveel heb je maandelijks recht, en voor welke toeslagen kom je in aanmerking?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/10/2021 , bijgewerkt op 29/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram