Over ouder worden: Gezond na 50

Laatst bijgewerkt: May 2006 | 1 reacties
gezond-na-50-200.jpg

boeken/interviews Huidrimpels, de eerste grijze haren, sterkere brilglazen, concentratievermindering, een minder fikse tred, slechte slaap, geheugenverlies … Iedereen veroudert. Niemand ontsnapt aan de gevolgen. Bovendien wórden we ook ouder: de gemiddelde levensduur van de westerse mens is ongeveer 80 jaar. Met zo weinig mogelijk gezondheidsproblemen oud worden: dat is uw uitdaging!

Terugkeren naar een gezonde en zeker niet overdadige voeding. Een inactief lichaam omvormen naar een bewegend lichaam. De werkstress vermenselijken en deugddoende ontspanningsvormen inbouwen. Een aantal verslavende middelen afzweren… Oud worden en gezond blijven, is veeleer een keuze dan een kwestie van geluk, stelt Raoul Rottiers.

Dit algemene basisboek is uw toegangskaartje voor een mooie oude dag. Uw concrete gezondheidsgids voor een evenwichtige omgang met voeding en lichaamsbeweging. Het heldere antwoord op al uw vragen over typische beschavingsziekten zoals zwaarlijvigheid, suikerziekte, hart- en vaatziekten, artrose, osteoporose, Alzheimer en kanker.

De auteur

RAOUL ROTTIERS spreekt met kennis van zaken. Als arts heeft hij gedurende veertig jaar patiënten begeleid. Hij was het hoofd van de dienst Endocrinologie van het UZ Gent. Rottiers is em. hoogleraar van de Universiteit Gent, waar hij over stofwisselingsziekten en voeding doceerde.

Raoul Rottiers - Gezond na vijftig.
192 p.
Verschijningsdatum september 2005
Formaat: 14,5 x 22 cm
ISBN 90 5826 381 9
NUR 748
€ 16,95


verschenen op : 21/12/2005 , bijgewerkt op 02/05/2006

1 reacties

Over ouder worden: Gezond na 50

door anoniem, 17 November 2014 om 22:45

Waar kan ik het boek vinden : Gezond na vijftig. van Raoul Rottiers Verschenen september 2005.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub