Nieuwsbrief 12 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 12 oktober

Hond knuffelen is goed voor mentaal welzijn: "Hondentherapie voor iedereen!"

Het contact met een hond geeft ons een goed gevoel: stress verdwijnt en een glimlach verschijnt. In veel zorginstellingen maken therapiehonden deel uit van een medisch programma, maar eigenlijk zou iedereen baat hebben bij interactie met honden, zo melden Canadese onderzoekers.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Heeft het weer invloed op reuma?

Veel reumapatiënten klagen dat ze meer pijn hebben en dat hun gewrichten stijver zijn bij koud en vochtig weer. Ze zouden zelfs slecht weer kunnen voorspellen. Warm weer zou daarentegen de pijn- en stijfheidsklachten verminderen. Maar heeft het weer effectief invloed op de pijnklachten bij reuma?

Lees verder

Gezondheid.be

De effecten van opgroeien met een narcistische ouder

Ieder kind heeft een ouder nodig om te leren vertrouwen op zichzelf en een eigen identiteit te vormen. Maar als je opgroeit bij een narcistische ouder, is dat niet mogelijk doordat hij of zij enkel op zichzelf is gericht, voortdurend applaus nodig heeft en zich niet kan inleven in anderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Vlaamse regering trekt extra middelen uit voor verslaafden

De Vlaamse regering steekt ruim een miljoen euro in de verdere uitbouw van ambulante verslavingszorgcentra, zo kondigt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag aan, naar aanleiding van de dag van de geestelijke gezondheid.

Lees verder

Gezondheid.be

Zijn smoothies even gezond als een stuk fruit?

Een smoothie van vers fruit is lekker en gezond - op voorwaarde dat er geen extra suiker is toegevoegd – maar tijdens het blenden gaan er wel een aantal vezels verloren. En er is nog een reden om fruit niet te blenden maar uit het vuistje te eten!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/10/2021 , bijgewerkt op 15/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram