Nieuwsbrief 8 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 8 oktober

Verrassend: de impact van wandelen in de buitenlucht op onze hersenen

Alsmaar meer onderzoekers focussen zich op de effecten van wandelen in groene zones zoals stadsparken, bossen en velden, en in de buurt van water, zoals aan de zee, een rivier of een meer, omdat het niet alleen fysieke voordelen biedt, maar ook een impact zou hebben op onze hersenwerking.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Nieuw advies van Hoge Gezondheidsraad om tandbederf te voorkomen

Maar liefst 95 procent van de Belgen krijgt te maken met tandbederf. Om dat te voorkomen, poets je best twee keer per dag en dat met een tandpasta die aangepast is aan je leeftijd. Welke tandpasta kan je dan best nemen, en hoeveel volstaat? De Hoge Gezondheidsraad heeft zijn advies aangepast.

Lees verder

Gezondheid.be

Aantal patiënten met eetstoornissen op wachtlijsten vervijfvoudigd

De epidemie doet het aantal patiënten met een eetstoornis toenemen: 11 procent van de volwassenen rapporteerde signalen van een eetstoornis dit jaar, tegenover 7 procent van de bevolking (van 15 jaar en ouder) in 2018, volgens de zesde corona-enquête van Sciensano.

Lees verder

Gezondheid.be

Orgaandonatie na euthanasie

België is koploper op het gebied van orgaandonatie. Niettemin overstijgt de urgente vraag naar organen het aanbod nog sterk. Ook in geval van euthanasie is orgaandonatie mogelijk. Sinds de eerste orgaantransplantatie na euthanasie in 2005 werd deze ingreep al meermaals met succes toegepast.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke rol speelt kalium in je lichaam?

Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie vervult in ons lichaam. Het helpt bij een aantal essentiële lichaamsfuncties, zoals bloeddruk, spijsvertering, hartritme en pH-balans. Heb je een tekort of een overschot aan kalium, dan kunnen er klachten ontstaan.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/10/2021 , bijgewerkt op 15/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram