Nieuwsbrief 7 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 7 oktober

Is vis met spinazie kankerverwekkend?

In vis zitten secundaire amines en in spinazie zit veel nitraat. Nitraat wordt door enzymen in het speeksel en door bacteriën in het darmkanaal omgezet in nitriet dat vervolgens met secundaire aminen kan reageren tot schadelijke nitrosamines. Kunnen we die combinatie dan beter uit ons menu schrappen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Borstkanker bij mannen: symptomen en behandeling

Veel mensen staan er niet bij stil dat borstkanker ook bij mannen kan voorkomen, maar jaarlijks worden in België een honderdtal mannen behandeld voor borstkanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Hallux valgus: oorzaak, symptomen en behandeling

Hallux valgus betekent letterlijk ‘scheefstand van de grote teen’. Daardoor ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet waar de grote teen begint.

Lees verder

Gezondheid.be

Groeipakket: Wanneer en hoe kan je het startbedrag aanvragen?

Hoewel je uiteraard niet verplicht bent om de hele baby-uitzet nieuw aan te kopen, lopen de kosten toch snel op. Vroeger kreeg je daarom van de overheid een geboortepremie of kraamgeld, maar in 2019 werd het systeem omgedoopt en lanceerde België het Groeipakket.

Lees verder

Gezondheid.be

Dag van De Maakbare Mens: De (a)sociale kant van medische vooruitgang

Als er iets is wat de coronacrisis ons heeft geleerd, is dat gezondheid niet uitsluitend een individuele zaak is. Tijd om op de Dag van De Maakbare Mens nieuwe medische technologieën eens te bekijken vanuit de gemeenschap.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/10/2021 , bijgewerkt op 15/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram