Nieuwsbrief 5 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 5 oktober

Hoe herken je een sociopaat?

De term “sociopaat” gebruikt men om iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) te beschrijven. Sociopaten manipuleren en bedriegen voortdurend voor hun persoonlijk gewin. Ondanks dit hardnekkig negatief gedrag worden ze vaak als charmant en charismatisch ervaren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Aurora: internationaal onderzoek naar hoe en waarom borstkanker uitzaait

In België krijgt 1 op 8 vrouwen borstkanker. Bij een uitgezaaide vorm verspreidt de kanker zich naar andere delen van het lichaam, wat de ziekte veel moeilijker te behandelen maakt. AURORA, een internationaal academisch onderzoeksprogramma, moet daar verandering in brengen.

Lees verder

Gezondheid.be

Griepvaccins zonder voorschrift verkrijgbaar bij apotheker sinds 1 oktober

Wie zich wil laten vaccineren tegen griep kan sinds 1 oktober bij de apotheker een griepvaccin afhalen zonder voorschrift van de huisarts. Dat moet het traject om je te laten vaccineren tegen griep korter maken, zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) woensdag.

Lees verder

Gezondheid.be

Draag zorg voor je lever, pas op met deze producten

Niet alleen te veel alcohol is schadelijk voor je lever. Er zijn ook heel wat andere producten mogelijks nefast voor je lever. En van sommige zou je het helemaal niet verwachten... 

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe voorkom je een hongerklop?

Wie weleens wat langer sport, kent hem wel: de man met de hamer. Gelukkig weet sportfysioloog Bert Op' t Eijnde (UHasselt) hoe je die kan vermijden, en hij vertelt er alles over in dit online college van Universiteit van Vlaanderen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/10/2021 , bijgewerkt op 11/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram