Nieuwsbrief 20 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 20 september

Wat is emotionele intelligentie?

EQ staat voor emotioneel quotiënt of emotionele intelligentie. Het zegt iets over hoe iemand omgaat met emoties van zichzelf en anderen en hoe hij of zij reageert in bepaalde situaties.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoogsensitiviteit: leven zonder filter

Hoogsensitiviteit (HSP) heeft een enigszins negatieve bijklank, ook voor de HSP’ers zelf, hoewel deze personen veel troeven en talenten hebben. Door hun gevoeligheid voor prikkels ervaren ze de wereld op een andere manier en zijn ze gevoeliger voor stressgerelateerde aandoeningen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hartinfarct: herken de signalen

Pijn in de borstkas betekent niet noodzakelijk dat ons hart het dreigt te begeven. In de borstkas zitten immers ook nog andere organen, zoals de longen en de maag, en ook ribben en spieren. Toch mogen we pijn in de borstkas nooit verwaarlozen of als "onbelangrijk" afdoen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe overwin je spreekangst?

Een uiteenzetting geven voor een (grote) groep of een verwelkomingswoordje houden op een feest … veel mensen krijgen koude rillingen wanneer ze eraan denken. Maar spreekangst kan je gemakkelijk overwinnen!

Lees verder

Gezondheid.be

Tomaten-auberginestoofpotje met kikkererwten, munt en kaneel, en zoeteaardappelpartjes

Als je dit vegetarisch stoofpotje geproefd hebt, zul je nooit meer vergeten hoe heerlijk de combinatie is van munt met kaneel. En zeker met de pittige zoeteaardappelpartjes erbij!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/09/2021 , bijgewerkt op 22/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram