Nieuwsbrief 17 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 17 september

Hoe betrouwbaar is een zelftest na vaccinatie?

Als je veel menselijk contact hebt gehad de laatste tijd en plots een paar verkoudheidssymptomen voelt opduiken, is de kans reëel dat je je zorgen maakt dat het coronavirus tersluiks is binnengeslopen, ondanks je dubbele vaccinatie. Hoe betrouwbaar is een zelftest in dat geval?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Trombose en de anticonceptiepil

Uit studies blijkt dat vrouwen die de pil nemen meer kans hebben op een trombose dan vrouwen die de pil niet nemen. Maar om welke soort anticonceptiepil gaat het dan? En moeten vrouwen die de pil nemen zich zorgen maken? Een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

4 leuke recepten met peuter groeimelk

Peuter groeimelk bevat essentiële voedingsstoffen die je kindje nodig heeft en maakt deel uit van een gezonde, gevarieerde voeding. Je kleintje kan de peuter groeimelk drinken, maar er bestaan ook lekkere receptjes met peuter groeimelk waarmee je je peuter kan verwennen!

Lees verder

Gezondheid.be

Wie tijdens het slapen door zijn mond ademt, beschadigt zijn tanden

Door de mond ademen tijdens het slapen zou de zuurtegraad in de mondholte verhogen en dat kan op zijn beurt nefaste gevolgen hebben voor het tandglazuur.

Lees verder

Gezondheid.be

Gespreksavond: vroegdetectie van dementie

Dankzij nieuwe inzichten in de ontstaansmechanismen van dementie is vroegdetectie mogelijk. Professor Peter De Deyn legt uit hoe dat dan precies verloopt, en of je de diagnose van een nakende dementie wel al zo vroeg wil kennen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/09/2021 , bijgewerkt op 22/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram