Nieuwsbrief 14 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 14 september

UZA start klinische studie met vaccin tegen hersenkanker bij kinderen

Het genezingspercentage van kinderen met kanker is intussen gestegen naar 80 procent, maar voor bepaalde hersen(stam)tumoren zijn de overlevingskansen nog steeds klein. Na meer dan twee decennia onderzoek start UZA nu een klinische studie naar gepersonaliseerde celtherapie.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe ontstaat een klaplong en is een behandeling nodig?

Bij een klaplong of pneumothorax is er in de borstholte buiten de long vrije lucht aanwezig. Die lucht drukt op de inwendige organen, dus ook op de long. Daardoor neemt het volume van de long af, soms zelfs in die mate dat er enkel een klomp overblijft ter grootte van een vuist.

Lees verder

Gezondheid.be

Atopische Dermatitis: Eczeem herkennen en behandelen bij kinderen

Eczeem (constitutioneel of atopisch eczeem of atopische dermatitis) is een bij kinderen veel voorkomende ontsteking van de huid. Ongeveer 20% van de kinderen in Belgie heeft er kortere of langere tijd last van.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe maak je een minimoestuin binnenshuis?

Wil je graag wat kraakverse biogroente van eigen kweek, maar beschik je niet over een tuin en zelfs niet over een balkon? Geen probleem, een aantal soorten groente kan je perfect in een kleine ruimte binnenshuis kweken, op een vensterbank bijvoorbeeld.

Lees verder

Gezondheid.be

Gewicht, cholesterol, bloedsuiker: kies voor volkoren

Hoe hoger de consumptie van volle granen, hoe groter de cardiovasculaire en metabolische voordelen, en hoe meer je geraffineerde granen vervangt door volle granen, hoe duidelijker het positieve effect. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij senioren.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/09/2021 , bijgewerkt op 22/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram