Nieuwsbrief 10 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 september

Migraine: welke rol speelt voeding?

Migraine is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn, waar maar liefst 15% van de populatie onder lijdt. Veel patiënten zijn ervan overtuigd dat bepaalde voedingsmiddelen of –bestanddelen een migraine-aanval kunnen uitlokken. Maar klopt dit ook?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De link tussen vleesconsumptie en urineweginfecties (cystitis)

Vleesconsumptie kan het risico op het ontwikkelen van een urineweginfectie verhogen, dat blijkt uit nieuw onderzoek van een Portugees team. Hoe dan, en zijn er voorzorgsmaatregelen die je kan nemen om het risico op een urineweginfectie te beperken?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe het coronavirus kan helpen bij de ontwikkeling van een hiv-vaccin

De prangendheid van de coronacrisis zorgde voor doorbraken in de ontwikkeling van RNA of mRNA-vaccins, de vaccins die Pfizer en Moderna ontwikkelden tegen het coronavirus. Deze nieuw verworven kennis kan men ook inzetten bij het ontwikkelen van een hiv-vaccin.

Lees verder

Gezondheid.be

Ziekte van Addison: oorzaak, symptomen en behandeling

De ziekte van Addison is een zeldzame chronische aandoening waarbij de bijnierschors te weinig hormonen uitscheidt. Initieel zijn de klachten vaag en aspecifiek, maar tijdens een bijniercrisis kan de aandoening levensbedreigend worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe word je een goede plusouder en vermijd je conflicten in het nieuwe nest?

In een nieuw samengesteld gezin is het niet altijd evident om alle neuzen en tenen in dezelfde richting te houden. Met je nieuwe partner krijg je meteen een extra stel kinderen erbovenop!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/09/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram