Nieuwsbrief 9 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 september

PFAS-chemicaliën zorgen ook binnenshuis voor luchtvervuiling

Amerikaanse wetenschappers hebben een manier gevonden om PFAS-gehaltes in de lucht te detecteren en ontdekten zo dat de chemicaliën ook binnenshuis de lucht verontreinigen. Onder meer in kleuterklassen, universiteitslokalen, winkels en zelfs woningen werden concentraties PFAS gemeten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zit er allemaal in het Groeipakket?

Op1 januari 2019 werd het systeem van kinderbijslag in Vlaanderen vervangen door het ‘Groeipakket’. Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin dat is gedomicilieerd in Vlaanderen. Een overzicht.

Lees verder

Gezondheid.be

Hou je gewrichten en spieren in topconditie!

ADVERTORIAL
Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van onze gewrichten af. Hou je gewrichten en spieren in topconditie met deze natuurlijke tips!

Bekijk de tips

Gezondheid.be

Vanaf 1 jaar geeft peuter groeimelk je kind belangrijke voedingsstoffen mee

Tijdens de eerste drie levensjaren groeien kindjes heel snel en maken ze zowel fysiek als mentaal heel wat progressie. Om die ontwikkeling optimaal te ondersteunen raden kinderartsen naast een gezonde en gevarieerde voeding ook peuter groeimelk aan.

Lees verder

Gezondheid.be

De ingrijpende gevolgen van het uitgestelde slaapfasesyndroom

Als je eens een avond wat moeilijker in je bed geraakt, is dat geen ramp en kan je de gemiste slaapuren makkelijk inhalen de nacht nadien. Bij het uitgestelde slaapfasesyndroom of delayed sleep phase syndrome (DSPS) is dat gedrag echter moeilijker te corrigeren.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/09/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram