Zeeduivel in papillot van vijgenbladeren

Laatst bijgewerkt: september 2021
123-h-BBQ-zeeduivel-09-21.jpg

recepten Een feestelijk BBQ-gerecht om de zomer af te sluiten.
Door de papillot echt in de houtskool te leggen krijgt de vis een heerlijke, licht gerookte toets.
De vijgenbladeren en de kruiden zorgen voor een verrukkelijk aroma.




Ingrediënten voor 4 personen
16 grote vijgenbladeren (bij de Turkse kruidenier of in de biowinkel)
800 g zeeduivel, in 4 stukken
100 g ontpitte groene olijven, in plakjes gesneden
2 citroenen, in plakken gesneden
4 takken verse oregano
4 takken verse basilicum
zeezout en peper uit de molen
4 el olijfolie of een andere neutrale olie

Bereiding
  • Leg de vijgenbladeren open per vier, zodat je er de papillotten van kunt vormen. Leg telkens een stuk zeeduivel in het midden, bedek met de olijven, de plakken citroen en telkens een takje oregano en basilicum. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen. Vouw dicht en steek elke papillot vast met een tandenstoker.
  • Wrijf de papillotten in met olie en leg aan de zijkant van je barbecue, op de houtskool. Laat de zeeduivel zo zes minuten garen. Draai tussendoor even om.
  • Neem vier borden, leg een papillot op elk bord en serveer. 

Een gerecht uit het boek 'BBQ & Outdoor' van Peter De Clercq
uitgegeven door Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram