Avocado met ricotta en gerookte zalm

Laatst bijgewerkt: september 2021
123-h-BBQ-avocado-09-21.jpg

recepten Een origineel en gezond BBQ-gerecht met slechts vijf ingrediënten en nagenoeg geen werk. Lekker als voorgerecht of als lunch. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 rijpe avocado's
4 eetlepels ricotta
groentekruiden (zie basisrecept)
4 plakjes gerookte zalm
4 eiderdooiers

Bereiding
  • Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit.
  • Lepel de ricottakaas in de avocadohelften en bestrooi met groentekruiden.
  • Versnipper de plakjes gerookte zalm over de avocado’s en leg er voorzichtig een eierdooier op.
  • Plaats de avocado’s 15 minuten onder het deksel van je gesloten barbecue.

Hoe maak je de groentekruiden?
5 g paprikapoeder
30 g kurkumabolletjes
10 g uienpoeder
10 g foelie
10 g witte muntokpeper
250 g zeezout
Bereiding
Plet of wrijf de kruiden tot poeder en meng ze met het zout. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Een recept uit het boek 'BBQ & Outdoor' van Peter De Clercq
uitgegeven door Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram