Nieuwsbrief 13 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 september

Waarschuwingssymptomen tot 10 jaar voor de beroerte

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hoog risico op een beroerte al jaren op voorhand waarschuwingstekenen vertonen. Vroegtijdige identificatie zet de deur open voor gepersonaliseerde preventiestrategieën, wat de kans op een beroerte aanzienlijk verkleint.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe herken je het syndroom van Cushing?

Het syndroom van Cushing is een zeldzame aandoening waarbij één of beide bijnieren te veel cortisol aanmaken. Als er te hoge concentraties van het cortisolhormoon in je bloed aanwezig zijn, kan dat leiden tot klachten.

Lees verder

Gezondheid.be

Coeliakie: Kan het gluten zijn?

ADVERTORIAL
Bij coeliakie zorgen de vaak vage symptomen voor grote onderdiagnose. Schär, producent van glutenvrije voeding, maakte daarom een zelftest.

Lees meer over coeliakie

Gezondheid.be

Hoe kan je een instabiele schouder behandelen?

Schouderinstabiliteit betekent dat je schoudergewricht eigenlijk te los is en dat je bovenarm een te grote bewegingsvrijheid heeft ten opzichte van de kom van je schouderblad. Als men de aandoening niet behandelt, zal ze op termijn leiden tot vroegtijdige artrose van de schouder.

Lees verder

Gezondheid.be

Zuiderse soep met chorizo en toastjes met verse tapenade

Een verrukkelijke maaltijdsoep met een mediterraans tintje: chorizo, ansjovis, olijven, kikkererwten ... Nog een bruschetta met zelfgemaakte tapenade erbij en je waant je helemaal in het zuiden!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/09/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram