Nieuwsbrief 3 september

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 3 september

De ziekte van Alzheimer: wat zijn de symptomen in het beginstadium?

De ziekte van Alzheimer treedt meestal op na de leeftijd van 65 jaar, maar het komt ook voor bij jongere mensen. In dat geval gaat de achteruitgang meestal sneller, omdat de ziekte vaak pas laat wordt gediagnosticeerd. De symptomen snel herkennen is essentieel om vroegtijdig te kunnen ingrijpen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gaat nierdialyse in zijn werk?

De nieren hebben normaal gezien een filterende werking: ze ontdoen het lichaam van afvalstoffen en overtollig vocht. Als de nierfunctie gereduceerd is tot minder dan 10%, is het nodig om de werking van de nieren kunstmatig te vervangen door dialyse.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe klik je je kind veilig vast in de auto?

Kinderen zijn extra kwetsbaar in de auto. Tot ze 1,35 m groot zijn, moeten ze in een aangepast zitje worden vervoerd waarin ze correct zijn vastgeklikt. Niet los in de auto en al zeker niet op je schoot. En dat geldt evenzeer bij korte ritten en lage snelheden.

Lees verder

Gezondheid.be

Pil of geen pil? Voor- en nadelen van hormonale anticonceptie

De pil is het bekendste en populairste voorbehoedsmiddel. De pil en andere vormen van hormonale anticonceptie hebben naast het voorkomen van zwangerschap nog een aantal bijkomende gezondheidsvoordelen, maar ook enkele nadelen en nevenwerkingen. Een overzicht.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je van sit-ups geen wasbordje krijgt – en waarvan dan wel

Je mag nog zoveel sit-ups doen als je wilt: een wasbordje zal je er niet van krijgen. Een zere nek of rug dan weer wel. Dat zegt trainer Matt Fiddes uit het Britse Swindon, die een keten van zevenhonderd vechtsportscholen leidt en miljonair was op zijn 21ste. Maar hoe kweek je dan wél buikspieren?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/09/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram