Nieuwsbrief 31 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 31 augustus

10 goede redenen om ook tijdens het schooljaar tijd te maken voor een goed ontbijt

Nu het schooljaar weer start, is het een uitgelezen kans om dat ochtendritueel wat bij te sturen en eventuele nieuwe gewoontes aan te nemen. Tijd nemen voor een evenwichtig en gezond ontbijt bijvoorbeeld. We geven je graag 10 goede redenen waarom.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Cholera: symptomen en behandeling

Cholera wordt veroorzaakt door de bacterie Vibrio cholerae en heeft als belangrijkste kenmerk heftige, waterige diarree. Tegenwoordig is cholera een importziekte en zeer zeldzaam in Europa. Het blijft wel een ernstige pathologie in bepaalde landen waar men de hygiëneregels niet respecteert.

Lees verder

Gezondheid.be

Kunnen antibiotica de kans op darmkanker verhogen?

Dat er een link is tussen onder andere voeding, alcoholgebruik en overgewicht (obesitas) en darmkanker is alom geweten, maar wat met antibiotica? Kan het toedienen van antibiotica zo storend zijn voor de darmflora (microbiota) dat het de ontwikkeling van colorectale kanker bevordert?

Lees verder

Gezondheid.be

Spina bifida (open rug): oorzaak, symptomen en behandeling

Spina bifida of open rug is een aangeboren aandoening die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van het ruggenmerg en de wervelkolom. Daardoor kunnen er allerlei medische, neurologische en cognitieve problemen ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Een afwijkende menstruatie door het coronavaccin?

Op socialemediaplatformen is er sprake van afwijkingen in de menstruatiecyclus bij vrouwen die een coronavaccin hebben gekregen. Naar aanleiding van deze reacties startte Kate Clancy, biologisch antropologe aan de Universiteit van Illinois, een onderzoek naar de geruchten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 31/08/2021 , bijgewerkt op 07/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram