Nieuwsbrief 27 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 27 augustus

Covid-19: wat zijn de symptomen van de ziekte bij wie gevaccineerd is?

Vaccins beschermen ons tegen virussen zoals griep of corona en voorkomen ernstige vormen van de ziekte, maar kunnen helaas geen 100% bescherming garanderen. Welke symptomen wijzen op COVID-19 bij gevaccineerden?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je gele tanden en tandverkleuring voorkomen?

Sommige mensen hebben van nature witte tanden, anderen eerder gele. Het dentine (de binnenkant van je tand) bepaalt welke tint je tanden hebben. In de loop der jaren kunnen je tanden en kiezen door diverse oorzaken wel verkleuren en donkerder worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Syndroom van Korsakov: symptomen en behandeling

Het syndroom van Korsakov is een ernstige hersenaandoening die het gevolg is van jarenlang overmatig alcoholgebruik in combinatie met slechte of onregelmatige voeding, waardoor een tekort aan vitamine B1 (thiamine) is ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Polio (kinderverlamming): gevaren en preventie

Polio of kinderverlamming is een ontsteking van het ruggenmerg veroorzaakt door het poliovirus. Het virus wordt overgedragen van mens op mens, vooral door het eten van voedsel of drinken van water dat besmet is door stoelgang.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles over zwangerschapsstriemen in 6 juist/fout-stellingen

Hoewel bij veel zwangere vrouwen een antistriemencrème een essentieel onderdeel is van de huidverzorgingsroutine, doen nog steeds enkele hardnekkige misverstanden de ronde. Deze 6 juist of fout-stellingen vertellen je alles wat je moet weten over striae.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 27/08/2021 , bijgewerkt op 07/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram