Nieuwsbrief 26 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 26 augustus

Zo kan je zelf de kans op reflux tegengaan

Eén op tien volwassenen heeft minstens één keer per week last van zuurbranden. Zuurbrand (maagreflux) wordt veroorzaakt door maagzuur dat terugvloeit tot in de slokdarm. Maaltijden zijn hierin een belangrijke factor, omdat hierdoor de maag meer zuur aanmaakt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Escape room moet mensen spelenderwijs alert maken voor darmziekten

Meer dan 30.000 Belgen hebben een chronische darmontsteking en 1 op 20 Vlamingen krijgt met darmkanker te maken. Ingenieursstudenten hebben nu samen met az West een mobiele escape room gecreëerd die deelnemers informeert over het belang van preventie van darmziekten.

Lees verder

Gezondheid.be

Meningitis of hersenvliesontsteking: waakzaamheid kan levens redden

24% van de 19-jarigen zou drager zijn van de bacterie die meningokokken hersenvliesontsteking veroorzaakt. Help jij mee het bewustzijn rond hersenvliesontsteking te verbeteren door deze korte vragenlijst in te vullen?

Lees verder

Gezondheid.be

Kinkhoest: symptomen, preventie en behandeling

Kinkhoest is een zeer besmettelijke ziekte van de luchtwegen, gekenmerkt door hevige en aanhoudende hoestbuien. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella pertussis die leeft in de mond, de neus en de keel van een besmet persoon.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoeveel koffie moet je drinken om wakker te blijven?

Dat koffie drinken helpt om wakker te blijven, weten we intussen allemaal. Maar een recente studie toonde aan dat één kopje koffie met 80 mg cafeïne al volstaat om chauffeurs alert te houden aan het stuur.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 26/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram