Nieuwsbrief 24 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 24 augustus

Mijn ervaring met een gastric bypass: Anouk blikt terug

Anouk liet een gastric bypass uitvoeren als laatste redmiddel tegen een leven lang overgewicht. Kort nadien getuigde ze over de aanloop naar de operatie en de kortetermijneffecten. Zeven maanden later evalueert ze opnieuw de beslissing die ze nam en deelt ze haar kennis en ervaringen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De link tussen snurken en type 2 diabetes

Studies tonen aan dat er een verband is tussen snurken en hart- en vaatziekten, cerebrovasculaire en andere aandoeningen, maar het zou ook een indicator zijn van het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes.

Lees verder

Gezondheid.be

Op vakantie: welke vaccinaties heb je nodig?

Reisplannen, ver of dichtbij? Informeer je voor je vertrek over de nodige vaccinaties. Naargelang de bestemming en de omstandigheden waarin je reist, zijn sommige vaccinaties sterk aanbevolen en andere zelfs verplicht.

Lees verder

Gezondheid.be

Simpele massage van tien minuten verjaagt stress al

Uit een Duitse studie blijkt dat zelfs een korte en lichte massage een positieve invloed had op zowel ons lichamelijk als mentaal welbevinden. Ze willen met dezelfde onderzoeksmethode nu ook de werking van andere relaxatietechnieken onder de loep nemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wie betaalt de coronafactuur?

De covidpandemie was voor heel wat mensen en bedrijven ook financieel niet evident. De overheid sprong bij, door mensen en bedrijven te steunen. Miljarden heeft die steun al gekost. De overheid heeft hiervoor geld geleend, dat uiteindelijk moet worden terugbetaald. Maar door wie?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 24/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram