Nieuwsbrief 20 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 20 augustus

Personen met verminderde immuniteit krijgen derde vaccin

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft beslist om een extra coronavaccin aan te bieden aan personen met een verminderde immuniteit. Zij maken door een bepaalde aandoening of behandeling minder antistoffen aan na hun basisvaccinatie en zouden zo beter beschermd zijn.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Beschermen gel en haarlak tegen luizen? En 6 andere weetjes

Luizen komen bijna net zo vaak voor op middelbare scholen als op basis- en kleuterscholen. Volwassenen kunnen ze ook krijgen, maar dat is minder vaak het geval, omdat ze minder ‘haarcontact’ hebben met andere mensen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hebben gluten een effect op de werking van onze hersenen?

Er wordt wel eens geopperd dat het onze mentale gezondheid ten goede zou komen als we gluten uit ons dieet schrappen, en dat het onze cognitieve prestaties zou bevorderen. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat gebeurt er bij een ‘hypo’ en wat kan je ertegen doen?

Hypoglycemie (ook ‘hypo’ genaamd) of een te lage bloedglucosespiegel treft vooral diabetespatiënten. Bij andere mensen komt het erg weinig voor. De suikerwaarde in het bloed bedraagt dan minder dan 70 mg/dL.

Lees verder

Gezondheid.be

Wetenschapscafé: Liefde in tijden van sociale media

Sociale media veranderden hoe we relaties aangaan én de beleving ervan. We vinden sneller een partner online, maar tegelijkertijd zorgt al die schermtijd voor frustratie. Kijkt je partner mee welke foto’s je liket of is je relatie sterk genoeg dat je zelfs in blind vertrouwen aan sexting doet?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 20/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram