Nieuwsbrief 19 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 19 augustus

Nieuwe antilichaamtherapie als aanvulling of alternatief voor coronavaccin

De vaccins bieden geen 100% bescherming tegen COVID-19 en bovendien kiest niet iedereen ervoor om zich te laten inenten. Een onderzoekslabo van het UZ Gent heeft een antilichaamtherapie ontwikkeld die als aanvulling óf alternatief kan dienen, op het eerste zicht ook tegen de deltavariant.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Mag je bloed geven na een buitenlandse reis?

Ging je de voorbije maanden op reis buiten België en wil je graag bloed, plasma of plaatjes doneren? Afhankelijk van waar je verbleef, is er geen wachttijd of kan je wachtperiode oplopen tot 6 maanden.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaap je beter wel of beter niet met een beha aan?

Sommige vrouwen zweren bij het dragen van een beha 24 uur op 24. Andere laten hun borsten liever losjes onder de lakens terwijl ze in dromenland vertoeven. Wat is nu eigenlijk de beste keuze?

Lees verder

Gezondheid.be

Tien mogelijke oorzaken van flauwvallen

Flauwvallen is meestal onschuldig. Het is doorgaans het gevolg van een bloeddrukval die je lichaam vanzelf herstelt. Het is echter wel ernstig, als er een onderliggende aandoening aan de basis ligt. De meest voorkomende oorzaken zijn:

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom stinken mensen?

Sommige mensen ruiken wat onfris, anderen kunnen echt stinken. Dr. ir. Chris Callewaert (UGent), dé okselwetenschapper bij uitstek, vertelt ons in dit filmpje van Universiteit van Vlaanderen waarom mensen stinken. En waarom deo vaak géén goed idee is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram