Nieuwsbrief 17 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 17 augustus

Schrik tijdens het autorijden? Misschien heb je acceleratiestress

Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de bestuurders te maken krijgt met een bijzondere vorm van rijangst: acceleratiestress of versnellingsstress. Stress achter het stuur is een bekend fenomeen, en kan men onderverdelen in twee categorieën.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Afvalwater verraadt besmetting met COVID-19 nog voor de eerste symptomen

Het afvalwaterscreeningprogramma van UC San Diego heeft 85% van de COVID-19-gevallen op de campus vroegtijdig opgespoord. Dat maakt het mogelijk om vroegtijdig te testen, waardoor ook snel gestart kan worden met contact tracing en quarantaine of isolatie.

Lees verder

Gezondheid.be

Laser: een goede eerste optie om glaucoom te behandelen?

Glaucoom is de tweede belangrijkste oorzaak van blindheid wereldwijd. 2% van de Belgen ouder dan 40 lijdt aan glaucoom. Net zoals een te hoge bloeddruk kan je glaucoom hebben zonder dat je er al iets van merkt. Vaak wordt het dan ook per toeval ontdekt, bij een routinecontrole bij de oogarts.

Lees verder

Gezondheid.be

Constipatie, kolieken, reflux, diarree…: Spijsverteringsproblemen bij baby’s

Spijsverteringsproblemen bij baby’s komen zo vaak voor dat bijna alle jonge ouders er wel eens mee te maken krijgen. Als ouder wil je natuurlijk niet hulpeloos toekijken wanneer je kindje buikpijn heeft, maar hoe kan jij de pijn verlichten?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan (bio-)ecologisch bouwen je gezondheid beïnvloeden en hoe pak je het aan?

Het is misschien niet iets waar je onmiddellijk aan denkt als je bouwmateriaal uitkiest, maar de manier waarop je bouwt, kan een invloed uitoefenen op je gezondheid. 80 à 90% van onze tijd brengen we namelijk binnen door (slapen inbegrepen), waarvan 70% in ons eigen huis.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram