Nieuwsbrief 12 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 12 augustus

Wat moet er in je reisapotheek?

Wie op reis vertrekt, kan maar beter een reisapotheek meenemen. De inhoud ervan is natuurlijk afhankelijk van je reisbestemming (dichtbij, de tropen, de bergen…), van je vervoer (vb auto of vliegtuig) en het type reis (avontuurlijk of niet), maar hier alvast een basischecklist.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

ALS: Intensief sporten verhoogt risico bij genetisch kwetsbare personen

Of intensieve lichaamsbeweging bij genetisch kwetsbare personen ALS kan veroorzaken, is niet duidelijk, maar er is wel een link tussen sport en ALS. Uit studies bij Italiaanse voetballers bleek alvast dat het aantal ALS-diagnoses tot zes maal hoger ligt dan normaal.

Lees verder

Gezondheid.be

Golfarm: oorzaak, symptomen en behandeling

Een golfarm, golfersarm of golferselleboog is een niet-bacteriële ontsteking van de pezen van de onderarmspieren. De aandoening veroorzaakt pijn en stijfheid van de elleboog en is het gevolg van chronische overbelasting. De meeste golfarmen genezen met rust en geneesmiddelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren

Vergeet sexy lingerie of sensuele muziek, schuif je erotische speeltjes aan de kant… Goede seks begint met de juiste mindset. Vooral voor vrouwen blijkt dat een belangrijk issue te zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Lezing: “Was er ooit erger dan COVID-19?”

In deze fascinerende lezing heeft gastspreker Prof. Em. Paul Broos het over epidemieën in de voorbije eeuwen, om zo tot de hoofdvragen te komen: Zullen we COVID-19 overleven? Zullen we het coronavirus klein krijgen? En wat met andere virussen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram