Nieuwsbrief 5 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 5 augustus

Welke vaccinaties mogen worden toegediend tijdens de zwangerschap?

Nog voor je zwanger wordt, is het goed om met je arts al eens na te gaan welke vaccins je nog niet hebt gekregen. Die laat je dan het beste tijdig toedienen. Heel wat vaccins kan je ook tijdens de zwangerschap laten zetten, sommige worden zelfs uitdrukkelijk aangeraden in deze periode.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Longkanker: het belang van preventie en opsporing

Met ongeveer 1,8 miljoen sterfgevallen per jaar is longkanker niet alleen de meest voorkomende, maar ook de dodelijkste kanker wereldwijd. En de ziekte rukt op: tegen 2030 zullen er 2,45 miljoen mensen per jaar sterven aan longkanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe houd je een zandbak proper en waarom is dat belangrijk?

Kinderen spelen graag in zand. Ze kunnen er lekker mee knoeien en hun fantasie de vrije loop laten. Voor de gezondheid van je kind is proper zand echter een vereiste. Zandbakken worden namelijk regelmatig bezocht door huisdieren die er hun behoefte doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is de ideale lichaamshouding als je achter je computer zit?

Nu thuiswerken de nieuwe norm is, komen houding-gerelateerde lichaamsproblemen zoals hoofdpijn, rugpijn en tintelingen in de arm veel vaker voor. Met deze 6 tips kan je al heel wat ongemakken vermijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Meningitis of hersenvliesontsteking: waakzaamheid kan levens redden

24% van de 19-jarigen zou drager zijn van de bacterie die meningokokken hersenvliesontsteking veroorzaakt. Help jij mee het bewustzijn rond hersenvliesontsteking te verbeteren door deze korte vragenlijst in te vullen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/08/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram