Muco Run For Air: 20KM wandelen of lopen door Brussel

Laatst bijgewerkt: juli 2021
123m-sport-lopen-21-10-20.jpg

agenda Begin juni werd het licht op groen gezet voor de organisatie van de 41ste editie van de 20KM door Brussel op 12 september 2021. Dit jaar kan je niet alleen lopen, maar ook wandelen. Schrijf je in via Muco RunForAir en zet zo letterlijk stappen in de strijd tegen muco.

Mucoviscidose is de meeste voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land en treft niet minder dan 1.362 Belgen. Als je muco hebt belemmert taai slijm de ademhaling en spijsvertering. Sporten en bewegen is hierbij van levensbelang om een zo goed mogelijke conditie en longfunctie te behouden. Niet om te genezen maar om gewoon de dag door te komen. Via haar Sportfondsen helpt de Mucovereniging mensen met muco om een sport of bewegingsactiviteit uit te oefenen. In 2019 zamelden de organisatie dankzij RunForAir maar liefst 48.496 euro in voor deze Sportfondsen. Bedoeling is om daar op 12 september 2021 nog een schepje bovenop te doen.

Inschrijven kan tot en met 18 augustus, zowel voor wandelaars als lopers, via dit inschrijvingsformulier

Praktische info
Wanneer?
Zondag 12 september 2021, start om 10u

Hoeveel?
De inschrijving bedraagt 50 euro (25 euro verplicht inschrijvingsgeld + 25 euro voor sportshirt en logistieke kosten) indien je ertoe engageert om via sponsoring minstens 50 euro in te zamelen voor de Sportfondsen.

Neem je deel als team met minimum 4 personen? Dan volstaat het om het sponsorbedrag via één sponsorpagina in te zamelen. Een team van 4 engageert zich ertoe om 200 euro in te zamelen. Per extra deelnemer wordt het bedrag met minimum 50 euro verhoogd. Let er wel op dat iedereen zich afzonderlijk moet registreren.

Verkies je om geen sponsoring in te zamelen, dan kan je je inschrijven voor 80 euro. In dat geval steun je de Sportfondsen voor 30 euro.

Meer info: runforair@muco.be, via 02 663 39 05 of op de website.


Lees ook: 23 baby’s met muco snel geholpen door vroege screening
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram