Nieuwsbrief 16 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 16 juli

Een overslaande hartslag of extrasystole: wat is het en wat kan je eraan doen?

Normaal slaat het hart in rust in een regelmatig ritme 60 tot 80 keer per minuut. Bij een hartoverslag slaat het hart een keer extra. Hartoverslag is dus eigenlijk een verkeerde term: het hart slaat geen slag over, maar er komt een extra slag. Vandaar dat men dit in medisch jargon een extrasystole noemt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter voor onze gezondheid?

De consensus over de noodzaak om vijf stuks fruit en groenten per dag te eten gaat tientallen jaren terug. Klopt dat vandaag nog steeds? En mogen we stellen dat hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter het is voor onze gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe overwin je jouw angst voor naalden?

Ben jij bang voor naalden? Dan ben je zeker niet de enige. Neurowetenschapper Elisabeth Huis in 't Veld (Tilburg University) ontrafelt dit fenomeen met behulp van een nep-bloeddonatie, in een online college van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Gezondheid.be

Meningitis of hersenvliesontsteking: waakzaamheid kan levens redden

24% van de 19-jarigen zou drager zijn van de bacterie die meningokokken hersenvliesontsteking veroorzaakt. Help jij mee het bewustzijn rond hersenvliesontsteking te verbeteren door deze korte vragenlijst in te vullen?

Lees verder

Gezondheid.be

Spinnenbeten: hoe herken je ze en wanneer moet je naar de dokter?

Slechts enkele spinnensoorten hebben giftanden die lang genoeg zijn om de menselijke huid binnen te dringen en gif dat sterk genoeg is om mensen te verwonden. In België laten enkel de waterspin, de roodwitte celspin en de grotere spoorspinnen pijnlijke beten achter, maar ze zijn niet gevaarlijk.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram