Nieuwsbrief 13 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 13 juli

Padelblessures: welke zijn er en hoe voorkom je ze?

Padel is niet meer weg te denken uit het sportlandschap. De populaire racketsport bevat zowel elementen van tennis als van squash, maar door het dynamische karakter van de sport loopt een padelspeler het risico op bepaalde blessures, zeker als men intensief en frequent speelt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Onderzoekers leggen verband tussen cataract en depressie bij bejaarden

Meer dan de helft van de zestigplussers heeft een vorm van cataract. Het is de meest frequente oorzaak van een slecht zicht wereldwijd. Nu hebben verschillende studies aangetoond dat depressies vaker voorkomen bij mensen met cataract. Mogelijks kan een cataractoperatie dus de mentale gezondheid verbeteren.

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker voorkomen: hoe de juiste zonnecrème kiezen en de juiste reflexen aannemen

ADVERTORIAL
Elk jaar worden in België 39.000 nieuwe gevallen van huidkanker gemeld. Gelukkig kan 90% van deze kankers genezen worden, mits een vroegtijdige diagnose. Beter is natuurlijk om de ziekte preventief te bestrijden, door de juiste reflexen aan te nemen om in alle veiligheid van de zon te genieten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat kan je doen om de ziekte van Lyme te voorkomen?

Teken zijn bloedzuigende parasieten die behoren tot de spinachtigen. Ze kunnen door meerdere ziektekiemen besmet zijn, waaronder die verantwoordelijk voor de ziekte van Lyme.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaapkwaliteit: is een huisdier mee in bed nemen een goed idee?

De aanwezigheid van een huisdier in de slaapkamer van een kind is niet nadelig voor de kwaliteit van zijn slaap. Integendeel zelfs, het dier zorgt voor een zekere gemoedsrust, zo blijkt uit een Canadees onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram