Nieuwsbrief 12 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 12 juli

Wat is een delirium tremens?

Delirium tremens is een ernstige vorm van alcoholontwenning die meestal optreedt na langere perioden van zwaar drinken. Letterlijk vertaald betekent een delirium tremens een periode van acute verwardheid (delirium) waarbij de armen, tong en vaak zelfs het hele lichaam beven (tremor).
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Helpt honing bij keelpijn?

Het is een typische ‘oma-remedie’: een lepel honing in warme melk of kruidenthee oplossen en met kleine slokjes uitdrinken om keelpijn te verzachten. Maar werkt het ook? En hoe maak je dan precies zo'n honingdrankje?

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: financiële kater na ziekenhuisopname

We denken met z’n allen nog te vaak dat onze ziekenhuiskosten gedekt worden door de verplichte ziekteverzekering. Maar niets is minder waar… Wij legden ons oor te luisteren bij de customer service van OZ, om te leren wat we kunnen doen om zo’n financiële tegenvallers te vermijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Test je bioritme

Ieder van ons heeft een interne biologische klok, de zg. circadiaanse ritmes, die een invloed heeft op een aantal lichaamsfuncties en ook ons gedrag beïnvloedt.Tot welke groep je behoort, kan je testen aan de hand van bijgaande test.

Lees verder

Gezondheid.be

Flammkuchen

Tartiflette dat kent ongeveer iedereen, maar Flammkuchen of tarte flambée doet niet altijd een belletje rinkelen. Tarte flambée is eigenlijk de pizza van de Elzas en het gerecht moet ook als een pizza worden gebakken: in een hete oven en met heel veel 'amore'.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram