Striemen: hoe voorkomen en behandelen

Laatst bijgewerkt: juni 2021
ad_lierac401.jpg

nieuws

Als onze huid op korte tijd snel uitzet of krimpt, kan de hoofdstructuur van het collageen en de elastine in de huid gaan scheuren. Als de huid weer geneest, worden de scheurlijnen vaak zichtbaar. Dat zijn striemen, striae of stretch marks. 

Spontaan zullen striemen nooit verbeteren. Daarom zeggen specialisten ‘beter te voorkomen dan te genezen’. Heb je toch striemen en wil je die graag minder zichtbaar maken, dan moet je ze behandelen


Hoe striemen voorkomen of behandelen?

ad_lierac003.jpg

Daarvoor ontwikkelden de Laboratoires Lierac in 1975 een iconisch en historisch product dat al meer dan 40 jaar lang haar doeltreffendheid bewijst: enerzijds de Phytolastil Preventieve Gel tegen Striemen die striemen helpt te voorkomen, anderzijds het Phytolastil Corrigerend Concentraat tegen Striemen dat bestaande striemen minder zichtbaar maakt. Hun kleur neemt af en de striemen zelf worden gersorbeerd tot een dun wit lijntje. Helemaal weg gaan striemen nooit, maar je kan ze dus wel minder zichtbaar maken.

Meer dan een zwangere-vrouwen-kwaaltje

Vaak wordt gedacht dat enkel zwangere vrouwen striemen kunnen krijgen. Ook al zijn zij inderdaad een groep die er veel kans op maakt, toch lopen ook adolescenten die snel groeien en mensen wiens gewicht of spiermassa plots toeneemt het risico striemen te ontwikkelen. Zo blijkt dat 4 op de 10 mensen met striemen mannen zijn. Ook zij zijn dus gebaat met de preventieve gel of het corrigerend serum van Phytolastil.

Phytolastil bestaat in twee formules:

ad_lierac002.jpg
  • Phytolastil Preventieve Gel tegen Striemen: voorkomt het verschijnen van striemen en is verkrijgbaar in een tube van 200ml of een pompfles van 400ml.
    Een keer per dag met lichte massagebewegingen op de risicozones (borsten, billen, dijen en heupen ) aanbrengen. Start het gebruik in de derde maand van de zwangerschap en ga door tot de regels terugkeren.
  • Phytolastil Corrigerend Concentraat tegen Striemen: corrigeert alle types striemen en is verkrijgbaar in ampullen van 5ml of een pompflesje van 75ml.
    's Ochtends en 's avonds op de te behandelen zones aanbrengen.

Beide producten van Phytolastil bestaan voor 98% uit natuurlijke bestanddelen en zijn zeer aangenaam in gebruik. De niet-vette gel laat zich gemakkelijk aanbrengen en ook het concentraat wordt snel opgenomen door de huid.


bron: Ingezonden mededeling Liérac

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram