Nieuwsbrief 9 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 9 juli

Obesitaschirurgie: Hoeveel kost een maagverkleining?

Als je beslist om een maagverkleining te laten uitvoeren en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, is er een financiële tussenkomst van de ziekteverzekering. Je hoeft daarvoor zelf niets te doen. Het ziekenhuis en het ziekenfonds verrekenen de kosten rechtstreeks.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarom zijn bekkenbodemspieroefeningen niet enkel belangrijk voor zwangere vrouwen?

Niet roken, geen alcohol, blijven bewegen, zorgen voor een goede nachtrust,... Dat is het standaardadvies voor zwangere vrouwen. Naarmate de wetenschap vooruitgaat, wordt het advies ook gespecialiseerder. Zoals 'train je bekkenbodemspieren'. En dat is niet enkel van toepassing op zwangere vrouwen, zo vertelt Dr. Hedwig Neels.

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker voorkomen: hoe de juiste zonnecrème kiezen en de juiste reflexen aannemen

ADVERTORIAL
Elk jaar worden in België 39.000 nieuwe gevallen van huidkanker gemeld. Gelukkig kan 90% van deze kankers genezen worden, mits een vroegtijdige diagnose. Beter is natuurlijk om de ziekte preventief te bestrijden, door de juiste reflexen aan te nemen om in alle veiligheid van de zon te genieten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Roodvonk (scarlatina): keelpijn met huiduitslag

Roodvonk of scarlatina is een relatief onschuldige besmettelijke ziekte die veroorzaakt wordt door een bacterie (Groep-A streptokokken of GAS). Het belangrijkste kenmerk is felle keelpijn en een rode huiduitslag.

Lees verder

Gezondheid.be

Je biologische leeftijd verbeteren kan sneller dan gedacht

De biologische leeftijd verwijst dus naar onze fysiologische leeftijd. In veel gevallen ligt die hoger dan de werkelijke leeftijd, maar mits enkele aanpassingen in de levensstijl zet je de teller snel een aantal jaar terug. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram