Nieuwsbrief 8 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 juli

Boulimie: symptomen, gevolgen en behandeling

Personen met de eetstoornis boulimia nervosa hebben herhaalde episodes van eetbuien waarbij ze alle controle verliezen over hun eetgedrag. Nadien proberen ze het ingenomen voedsel kwijt te geraken door geforceerd te braken en/of laxeermiddelen en plaspillen te nemen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Sport als pijnstiller bij pijnlijke maandstonden?

Sporten blijkt een vergelijkbaar effect te hebben op pijnvermindering als een onstekingsremmer. Om het pijnverlagende effect te bekomen, hoef je niet te sporten tijdens de menstruatiedagen zelf. Het gaat erom een sportieve levensstijl na te streven.

Lees verder

Gezondheid.be

Meningitis of hersenvliesontsteking: waakzaamheid kan levens redden

24% van de 19-jarigen zou drager zijn van de bacterie die meningokokken hersenvliesontsteking veroorzaakt. Help jij mee het bewustzijn rond hersenvliesontsteking te verbeteren door deze korte vragenlijst in te vullen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe krijg je die zweetgeur uit sportkleding?

De modieuze sporter hult zich graag in de juiste kleding en die is tegenwoordig synthetisch: van polyester. Heb je lekker gesport en flink gezweet? Dan kan je shirt serieus gaan rieken. Hoe komt dat? En vooral, hoe krijg je die zweetgeur er weer uit?

Lees verder

Gezondheid.be

Natuurlijke remedies om insecten uit je buurt te houden

Een vliegenraam of -gordijn is de ideale oplossing om je huis ’s zomers vrij te houden van vliegende en kruipende insecten, maar hoe pak je dat probleem aan in je tuin?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram