Nieuwsbrief 6 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 6 juli

Zoom-moeheid: Waarom video calls zo uitputtend zijn

Het telewerken tijdens de coronacrisis heeft ons massaal aan het videovergaderen gezet. Uit verschillende onderzoeken blijkt echter dat deze virtuele vergaderingen fysieke en mentale problemen kunnen veroorzaken, ook wel Zoom-moeheid genoemd.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Insectenbeten: vervelend en soms gevaarlijk

Elke zomer worden duizenden mensen gestoken door wespen en bijen. Meestal blijft het bij een pijnlijke zwelling en wat jeuk, maar sommige mensen reageren allergisch op een steek. Bij die mensen kan er zelfs een levensbedreigende shock optreden.

Lees verder

Gezondheid.be

10 lezeressen testten het Vinoperfect serum van Caudalie

Werkt dat nu echt, zo’n serum tegen vlekken? Wij namen de proef op de som en vroegen 10 van onze lezeressen om het een maand lang te testen. Hun ervaringen lees je hier.

Lees verder

Gezondheid.be

6 procent minder kankerdiagnoses in 2020

Volgens Stichting Kankerregister zijn in 2020 6% minder kankerdiagnoses gesteld dan in 2019. Geen goed nieuws, want dat komt neer op naar schatting 4.000 ontbrekende diagnoses. Al is de inhaalbeweging intussen wel ingezet.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaperigheidstest

Heb je overdag regelmatig last van slaperigheid? De mate van slaperigheid overdag kan worden gemeten met behulp van de Epworth Sleepiness Scale (ESS).

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram