Nieuwsbrief 2 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 2 juli

Wat is de oorzaak van een slapende of verlamde arm?

Het fenomeen van slapende ledematen of 'paresthesie’ kenmerkt zich door een zwaar, dof, lam of tintelend gevoel in je ledematen. Hoewel zo’n gevoel van verlamming best beangstigend kan zijn, is het meestal ongevaarlijk.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je een tenniselleboog voorkomen?

Een tenniselleboog is een overbelastingsletsel van de strekkers van de pols, waardoor er pijn ontstaat ter hoogte van de aanhechting van deze spieren aan de buitenzijde van de elleboog.

Lees verder

Gezondheid.be

De invloed van schoenen op onze gezondheid: stijlvol en klachtvrij

De meeste vrouwen kunnen er geen genoeg van krijgen: prachtige sneakers, laarzen, stiletto´s en slippers. Schoenen dragen niet alleen bij aan onze uitstraling en modieuze outfits. Ze zijn daarbij erg belangrijk voor een goede gezondheid.

Lees verder

Gezondheid.be

Trichomoniasis: de meest voorkomende maar minst bekende soa ter wereld?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is trichomoniasis de meest voorkomende soa ter wereld, met bijna 150 miljoen nieuwe gevallen per jaar. In vergelijking met andere seksueel overdraagbare aandoeningen blijft 'trich' echter eerder onbekend bij een groot deel van de bevolking.

Lees verder

Gezondheid.be

Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?

"Bananen uit Peru en boontjes uit Kenia komen van zo ver, dat kan toch niet goed zijn voor het klimaat?" Experte duurzame voeding Tessa Avermaete (KU Leuven) stelt dat die denkwijze niet altijd terecht is en legt uit waarom het soms juist goed is dat we ook groenten en fruit eten dat niet van bij ons is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 02/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram